جلسه کمیسیون شرایط احراز تطبیق مدیریتی وزارت ورزش و جوانان به ریاست محمدرضا داورزنی معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان برگزار شد و پس از بررسی مدارک مدیریتی ۲۱ کاندیدای ریاست فدراسیون کشتی، مدارک ۱۰ نامزد ریاست این فدراسیون به تایید نرسید.
بیشتر بخوانید:
پر فراز و نشیب مثل کشتی در سال ۹۷
مدارک مدیریتی ۱۱ کاندیدا که در میان آنها چهرههای شاخصی همچون امیررضا خادم، عباس جدیدی، علیرضا حیدری، علیرضا دبیر و حمید بنیتمیم، حضور دارند به تایید این کمیسیون رسید و در ادامه مدارک این افراد برای تایید نهایی جهت حضور در انتخابات کشتی، به نهادهای مرتبط برای تایید صلاحیت قرار گرفت اما در مورد بقیه افرادی که تایید نشدهاند، ابهامهایی وجود دارد. مجید خدایی و محمدرضا توپچی از جمله چهرههای شاخص این فهرست هستند که مدارک مدیریتی آنها به تایید نرسیده و ۸ نامزد دیگر شناخته شده نیستند.
این خبر که دیروز در رسانهها منتشر شد، سوالهای زیادی را به وجود آورد که کمیسیون تطبیق با چه نفراتی تشکیل میشود و بر اساس چه مواردی در این باره تصمیم میگیرد؟ ریاست این کمیسیون بر عهده محمدرضا داورزنی معاونت ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان است و معمولاً برخی از معاونتهای وزارتخانه در این کمیسیون حاضر میشوند و بر اساس مواردی که در آییننامه انتخابات آمده، افراد تایید صلاحیت میشوند اما با این حال این سوال مطرح است که چرا تا این اندازه بعضاً تناقض وجود دارد؟
چطور میشود که برخی تایید میشوند و برخی رد میشوند در حالی که به نظر دارای سابقه مدیریت در ورزش هستند. الان که نام ۱۱ نفر برای فدراسیون کشتی تایید صلاحیت شده این سوال به وجود آمده که مثلاً چرا محمدرضا توپچی که همیشه یک پای ثابت انتخابات فدراسیون کشتی بوده و دو سال پیش هم در انتخابات کشتی حضور داشت، برای این دوره سابقه مدیریتی او احراز نشده اما به طور مثال نام علیرضا حیدری هست؟ البته موضوع به هیچ عنوان این نیست که چرا حیدری تایید شده است چرا که حیدری در بخش معدن سالها مدیریت کرده و از معدنداران نمونه کشور است و فعالیت او مشخص است اما بحث درباره معیارها و نحوه تشخیص آنها است.
علیرضا حیدری در ورزش مدتی نایب رییس فدراسیون کشتی بود اما برای او حکمی صادر نشد و مدتی هم هست که بهعنوان رییس فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی فعالیت میکند اما آیا این کارنامه او با آن ۵ سال سابقه مدیریت در ورزش که در آییننامه آمده جور در میآید؟ شاید به واسطه قهرمان بودن برخی از چهرهها وزارت ورزش و جوانان خواسته با اغماض رفتار کند اما چرا نام مجید خدایی در بین افرادی که صلاحیت مدیریتی آنها احراز شده، دیده نمیشود؟ چه چیزی مورد بررسی قرار گرفته که خدایی از آن بیبهره بوده؟ یکی از موارد مهم در تایید صلاحیت مدیریتی، داشتن ۵ سال سابقه مدیریت ورزشی است اما چطور این سابقه مورد بررسی قرار گرفته که نام برخی در بین تاییدشدهها قرار نمیگیرد؟ البته انصافاً در کشتی اوضاع خیلی هم بد نیست و بسیاری از افرادی که تایید شدهاند شایسته هستند اما اوضاع در وزنهبرداری که اتفاقاً برای انتخابات ریاست این فدراسیون هم روز گذشته نام یک نفر دیگر هم تایید شد، به مراتب بدتر است.
در وزنهبرداری ۱۰ کاندیدا حضور داشتند اما از این جمع در مرحله اول نام هفت نفر در بین تایید صلاحیت شدهها قرار گرفت. در این بین نامهایی چون سجاد انوشیروانی، حسین رضازاده، علی مرادی، عبدالکریم پورکیان، نصرت عابدینی، شهرام عظیمی، فرشاد غزالیان و محمدرضا آخوندی در بین تایید شدهها قرار داشت که در دقیقه نود به یکباره کوروش باقری هم تایید شد اما نام حسین مقامی در بین تایید شدهها قرار نگرفت. حسین مقامی دبیر فدراسیون وزنهبرداری بود و بیش از یک دهه هم رییس هیات وزنهبرداری قزوین بوده و چندین سابقه مدیریتی در عرصه دانشگاهی و غیره داشته اما سوابق مدیریتی او تایید نمیشود! چند نفر از جمع هفت نفره چنین سابقه مدیریتی دارند؟ کوروش باقری هم که در مرحله اول نامش در بین تایید شدهها نبود، مدتی دبیر فدراسیون و چند سال هم سرمربی تیم ملی وزنهبرداری بود.
شاید بهتر باشد سوال به یک نحوه دیگر هم مطرح شود؛ مازیار ناظمی مدیر کل روابط عمومی وزارت ورزش و جوانان است که در یکی دو سال اخیر دو بار سابقه مدیریتی او برای فدراسیونهای جودو و بسکتبال تایید شده است اما چطور میشود که کار کوروش باقری که نشان لیاقت از رییسجمهوری دریافت کرده است به دقیقه نود کشیده میشود و یا حسین مقامی اصلاً نمیتواند تایید صلاحیت بگیرد؟ چطور میشود که شهرام عظیمی که تا به حال کسی نام او را در عرصه ورزش قهرمانی نشنیده تایید میشود اما مقامی نه؟ شاید بهتر بود که در زمان اعلام اسامی، برای افرادی که صلاحیت آنها احراز نمیشود توضیحاتی ارائه شود چرا که در این بخش فقط بحث مدیریت مطرح است، شاید خیلی هم به آبروی افراد ربط نداشته باشد اما بعدها جلوی بسیاری از سوءمدیریتها را میگیرد.